fredag den 24. marts 2023

K-ETA pruža informacije za uživanje u kupovini i kulturnom životu u Koreji.

K-ETA pruža informacije za uživanje u kupovini i kulturnom životu u Koreji.

K-ETA aplikacija

K-ETA sistem je počeo sa radom 1. septembra 2019. godine, a cilj mu je zamijeniti postojeći sistem provjere imigracije za prekomorske Koreje. Ako koristite K-ETA sistem, možete smanjiti nepotrebno vrijeme čekanja smanjenjem procesa pripreme dokumenata kao što su pasoši, vize i imigracioni dokumenti koji su bili potrebni za provjeru na postojećem imigracionom kontrolnom punktu, a možete se prijaviti i dobiti odobrenje putem Nezgodan proces prijave je takođe pojednostavljen.Brza obrada - Ako K-ETA ne podliježe zvaničnom izdavanju, o odobrenju će se odlučiti u roku od 24 sata nakon podnošenja zahtjeva. Podnosioci zahtjeva su obaviješteni o rezultatu za oko 30 minuta, a ako budu odobreni, mogu ući u Koreju bez potrebe za procesom izdavanja vize.

Putovanje u Južnu Koreju

Koreja je poznata po atraktivnoj kombinaciji orijentalne ljepote i modernih gradova. Dobro je uživati ​​u domaćim putovanjima, ali postoje mnoge atrakcije i turističke atrakcije koje vrijedi posjetiti i strancima. Ispod je lista atrakcija i turističkih destinacija koje morate posjetiti za strance koji posjećuju Koreju.Gyeongbokgung - Gyeongbokgung je najreprezentativnija kraljevska palata dinastije Joseon i ima 600-godišnju istoriju. Palata Gyeongbokgung je zgrada koja predstavlja istoriju i tradiciju Koreje, a uvrštena je na UNESCO-ov popis svjetske baštine zajedno sa hramom Jogyesa, reprezentativnim hramom.Namhae - Smješten u južnom moru Koreje, Namhae je mjesto bogato prirodnim pejzažima sa prekrasnim morima, dolinama i otocima. Postoje atrakcije kao što su Namhae Sea Life Experience Center, Samsan Village i Jirisan Mountain, tako da je dobro za porodice da putuju.Jeonju Hanok Village - Jeonju Hanok Village je mjesto gdje možete doživjeti tradicionalne hanok građevine i tradicionalnu korejsku kulturu. Jeonju je poznat po tradicionalnoj hrani, prirodnom farbanju i tradicionalnoj korejskoj muzici.Osetite tradicionalnu kulturu Koreje u selu Jeonju Hanok.

k-eta štampa

Među korejskom hranom postoje jela napravljena od različitih sastojaka kao što su meso, plodovi mora i povrće. U nastavku su predstavljena različita hrana i restorani u kojima stranci mogu uživati ​​u Koreji.Naengmyeon - Naengmyeon je jedno od najpopularnijih ljetnih jela u Koreji. To je hrana koja se pravi tako što se rezanci umese sa brašnom i vodom, izvlače se tanko i jedu sa bistrom čorbom. Naengmyeon se odlikuje osvježavajućim i hladnim okusom, a u njemu možete uživati ​​još hladnije dodavanjem leda.Bulgogi - Bulgogi je jedno od reprezentativnih korejskih jela, marinirana i pečena govedina. Slatkog je i slanog okusa i dostupan je u mnogo različitih verzija s različitim sastojcima. Obično se jede na pirinču ili umotana u ssam sa ssamjangom.Jeonju Bibimbap - Jeonju Bibimbap je jedan od najpoznatijih bibimbapa u Koreji. Porijeklom iz regije Jeonju, ovo jelo se pravi miješanjem začina od paste od crvene paprike sa ljepljivim pirinčem, raznim povrćem, mesom i jajima. Bibimbap, napravljen od specijaliteta iz regije Jeonju, reprezentativna je korejska hrana u kojoj uživaju mnogi ljudi zbog svog jedinstvenog okusa i mirisa.

cijena pasoša

Kupovina u Koreji: Koreja je dom brojnih poznatih brendova. Konkretno, mnogi poznati trgovački centri se nalaze u oblasti Gangnam.Hanok Village - Područje u kojem se nalaze tradicionalne korejske kuće, gdje možete doživjeti tradicionalnu korejsku kulturu i arhitekturu.

Koreja elektronsko odobrenje putovanja

K-ETA je sistem koji omogućava strancima koji posjećuju Koreju da se lako prijave za ulazak bez vize. Korištenjem ovog sistema možete uštedjeti vrijeme čekanja i troškove nastale tokom procesa izdavanja vize, a Koreju možete posjetiti lakše i povoljnije. Ovaj put ćemo pogledati detalje K-ETA i kako ga iskoristiti.

elektronski pasoš

APPLY FOR K-ETA

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Share this