fredag den 24. marts 2023

[etakr.com] Kore, bin yıllık tarihin ve modern gelişimin bir arada yaşadığı bir ülkedir.

Kore, bin yıllık tarihin ve modern gelişimin bir arada yaşadığı bir ülkedir.

kore'de seyahat etmek

K-ETA sistemi elektronik olarak yapıldığından, mevcut kağıt belgelere göre daha hızlı ve kolay uygulanır. Kore'yi ziyaret eden tüm yabancıların K-ETA'ya çevrimiçi başvurmaları ve bu sayede Kore'ye girmeden önce onay almaları gerekir. Bu sistem sayesinde yabancılar Kore'ye giriş yapmadan önce gerekli prosedürlerden geçebilmekte ve giriş süresini kısaltarak rahatsızlıkları en aza indirebilmektedir.Ayrıca K-ETA, seyahat planlarınızı değiştirmeniz gerektiğinde başvurunuzu iptal etmenizi veya değiştirmenizi kolaylaştırır. Örneğin, size vize verildikten sonra planınız değiştiyse, vizenizi iptal edip tekrar başvurmanız gerekir, ancak K-ETA başvurudan sonra da değiştirilebildiği için planınızı değiştirme yükü azalır.

Kore Elektronik Seyahat İzni

Kore çok çekiciliği olan bir ülke, bu yüzden ziyaret edilecek çok yer var. İşte tavsiye edebileceğiniz birkaç yer!Suwon Hwaseong Kalesi, Gyeonggi-do - Suwon Hwaseong Kalesi, Joseon Hanedanlığı'nın kraliyet sarayı ile birlikte tarihi bir alandır. Karmaşık bir mimari tarzı ve güzel bir bahçesi vardır, bu nedenle Kore tarihini ve kültürünü deneyimlemek isteyenler için tavsiye edilir.Itaewon - Itaewon, Güney Kore'nin en ünlü gece hayatı mekanlarından biridir. Kulüpler, barlar ve lounge'lar yoğunlaşmış durumda ve gece geç saatlere kadar tadını çıkarabilirsiniz. Itaewon ayrıca her Cuma çeşitli DJ'lerin yer aldığı kulüp etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.Jeju Adası - Jeju Adası, doğadan, kültüre ve yemekten her şeyin tadını çıkarabileceğiniz Kore'deki gezi noktalarından biridir. Özellikle güzel cevheri ve kıyı manzarası nedeniyle çok sayıda turistin ziyaret ettiği bir bölgedir.

yeni nesil pasaport

Kore yemekleri arasında et, deniz ürünleri, sebze gibi çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan yemekler bulunmaktadır. Aşağıda, yabancıların Kore'de tadını çıkarabilecekleri çeşitli yiyecekler ve restoranlar tanıtılmaktadır.Kimchi Jjigae - Kimchi Jjigae, Kore'deki en temsili kimchi yemeklerinden biridir. Kimchi, domuz eti, tofu, nişasta vb. Baharatlı ve dolgun tat için birlikte kaynatılabilir.Samgyeopsal - Samgyeopsal, ızgarada pişirilen ve domuz etinin iki tarafı arasındaki yağlı kısım seçilerek yenen bir yemektir. Tuz veya soya sosuna batırın ve yiyin. Samgyeopsal yabancılar arasında popülerdir ve Kore'de en çok yenen yiyeceklerden biridir.Tavuk - Kore tavuğu, farklı baharat türleri ve kızartmalarıyla ünlüdür. Çeşitli çeşnilere ve tatlara sahip popüler tavuklar arasında gochujang, soya sosu, terbiyeli tavuk ve acı baharatlı acı tavuk bulunur.

k-eta uygulaması

Kore, tarih ve kültür açısından zengin bir ülkedir ve çeşitli tarihi yerlerin ve saraylar, tapınaklar ve müzeler gibi geleneksel kültür deneyim programlarının keyfini çıkarabilirsiniz. Örneğin, Gyeongbokgung Sarayı veya Changdeokgung Sarayı, güzel binaların ve bahçelerin keyfini çıkarabileceğiniz Kore'deki temsili saraylardır. Ayrıca ülkenin her yerinde Gyeongju, Goseong ve Gyeongsan gibi Silla, Goryeo ve Joseon'a ait tarihi yerleri ve kalıntıları görebileceğiniz müzeler ve tarihi yerler bulunmaktadır.Hongdae - Sokak sanatı ve modanın yanı sıra çeşitli performans ve sergilerin düzenlendiği üniversite bölgesi ile ünlü bir bölge.

k-eta'ya nasıl başvurulur

K-ETA, Kore hükümeti tarafından yabancıların girişini yönetmek ve iç güvenliği sağlamak için uygulanan bir yasadır. Bu nedenle K-ETA kullanmadan Kore'ye girerseniz yasal sorunlar doğabilir.

seyahat

APPLY FOR K-ETA

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Share this